Професията на Мариана Филева я отвежда до най-екстремните точки на света

Мариана Филева е единствената жена водач на ловни сафарита в света. Професията ѝ я отвежда до най-екстремните точки на света и я среща отблизо с дивата природа и животните.

Савани, пустини, заснежени планински върхове. Красиви пейзажи от най-невероятните кътчета на нашата планета. Близки срещи с някой от най-опасните, но и най-красивите животни на земята - това е животът на Мариана.

„Както всяка една история, тя започва изключително семпло, с нещо много ежедневно. Бях женена във Флоренция и се оказа, че италианските мъже са много по-ориенталски настроени, отколкото българските. За съпруга ми беше много важно да съм в кухнята и по възможност бременна. Перспективата не беше много добра”, разказва тя.

„Един приятел дойде, каза ми че наблизо организират стрелково състезание и предложи да отида с него. Аз се съгласих. Оказа се, че там е сафари клуб, предложиха ми да участвам и аз останах.  И така 22 години”, допълва Мариана.

За това време професията я отвежда по цялото земно кълбо. От студения север чак до най-южните райони на Африка.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.