Според Стефан Чолаков партизанската война няма да свърши с години

„Вчера разговаряхме с партньори. Най-вероятно няма да има проблем със стоката от Украйна. Там има война от 2014 г. В Луганск се водят военни действия от години и видях как санкциите бяха прескочени”.Това коментира в на „На Фокус” бизнесменът Стефан Чолаков.

Според него активните бойни действия в Украйна ще приключат до два месеца, но партизанската война няма да свърши с години. 

„От изминалата седмица ЕС взе решение да не се изнасят лекарства в Русия. Вече има обаче канали, защото бизнесът не може да си позволи да не захранва тези хора. Контрабандата в Луганск е голяма. Тировете не спират. Няма регулация”, обясни Стефанов. И допълни, че войната е започнала още през 2014 г.  

„Тогава бях изкарал пари, отидох и купих лекарства. Започнах хуманитарна мисия. Първото нещо, което се случва при война, е да спре тока, газта и да няма вода. Това води до мизерия”, обясни бизнесменът.  

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.