Симпатизанти и членове на партията се събраха пред дома на бившия премиер

"Това е началото на края на настоящото управление. Ние ще предприемем абсолютно всичко, за да бъде това правителство свалено възможно най-скоро. Това го казвам на Бойко Рашков", заяви Тома Биков от ГЕРБ., който заедно с други членове на партията и симпатизанти се събраха пред дома на бившия премиер Бойко Борисов в Банкя. 

"Към момента Бойко Борисов не е арестуван, извършва се обиск в дома му. По-интересното е защо и кога се случва това. Новата власт показва истинското си лице, а то е озъбено и отмъстително", подчерта Томислав Дончев. И допълни: "Най-големият скандал в една държава е да бъде арестуван министър-председателят. А още по-голям е да се задържи лидерът на опозицията. В момента има риск за това как функционира демокрацията у нас". 

Задържаха Бойко Борисов

"В момента виждаме отново една ПР акция. Аз нямам притеснения. Притеснява ме това, че законите в България все повече и повече не се спазват. Това, което се случва, е безпрецедентно. Показва законите в страната. Не може да се прави по подобен начин обиск", категорична беше и Деница Сачева. 

"Тази акция идва само ден, след като се обяви новата социология, според която ГЕРБ не само наваксва изоставането от ПП, но и е напът да ги изпревари", посочи Георг Георгиев. 

"Към 20 ч. са дошли цивилни полицаи, без коли и са започнали обиск без присъствие на адвокат. Хляб и зрелище - и тъй като хлябът очевидно е скъп, остава само зрелището, защото то е безплатно", посочи Даниел Митов. 

"Целта на Бойко Рашков е една единствена - да изпълни политическата воля на това правителство, с основната идея да се саморазправи с неговия политически опонент ойко Борисов, това няма да стане, нека бъде ясно на всички. всички наши членове и симпатизанти ще бъдат събрани, Няма да позволим беззаконието да властва в страната", заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов. 

Сийка Милева: Българската прокуратура не е информирана за акцията в Банкя

По думите му вероятно тази полицейска операция е разпоредена от министър-председателят. "Това означава, че това правителство не може да се справи с нито едно задълженията си! Очаквайте много сериозен отпор една по-различна опозиция и много скоро - оставката на българското правителство", допълни Ангелов. 

"Не е задържан. Борисов е в дома си, пред който сме всички ние. Адвокат Менков беше допуснат едва след час, това е грубо нарушение на НПК. В 20 ч. да се започнат такива действия се прави само при тежко престъпление, а няма данни за такова", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която е с други членове на партията пред дома на Борисов.

"Абсурдно е това, което се случва. Ние се превръщаме в държава, в която важат правилата на Бойко Рашков. Това не е допустимо - лидер на най-голямата опозиционна сила в 20 ч. да е с 10 полицаи в дома му. В момента грубо се погазват конституционни права. Достъпът до защита е такова. Повече от час не беше допуснат адвокат вътре, където се извършват някакви следствия, без да знаем какви са. Не сме говорили с никого, на повечето от колегите са изключени телефоните, добави Атанасова. Членовете на ГЕРБ са се събрали пред дома на Борисов и скандират „Оставка“.

"Опитват се да арестуват Бойко, Менда, Влади Горанов и Севда... Много трудна задача за управляващите, защото заповедта за арест все пак изисква да се състави изречение с подлог и сказуемо...", написа депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син във Facebook профила си тази вечер след новината за арест на лидера на партията. В същото време ПР-ът на ГЕРБ Никола Николов опроверга информацията за задържане и уточни, че се извършва проверка.

 

В поста си Дилов казва, че това е "чудесен начин да се отклони вниманието от решенията за форсмажора, ние в НАТО ли сме, или не, цените на тока, горивата, олиото и т.н. В селото на въртоглавите всеки ден е панаир!". 

"България се върна във времена, когато се арестуваха министри и премиери. Когато не можеш да се справиш със своята политическа оппозиция- пращаш МВР. ГЕРБ никога не са си позволявали подобни мерзости. Това не е начинът!Това могат да го направят само слаби хора, които не могат да се справят със своите политически опоненти. Уведомили сме колегите ни в Брюксел", посочи евродепутатът Андрей Новаков.

"Това не е законосъобразно, нямат заповед за обиск. Една показна процедура на Рашков. Няма документ", заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Анна Александрова, която пристигна пред къщата на Бойко Борисов в Банкя, където се извършва полицейска акция.

"Само Кирил Петков е над закона", каза още Александрова, визирайки публикацията на премиера във Facebook профила си, който по-рано написа, че никой не е над закона. 

„Дошли сме да изразим солидарност с нашия лидер. Ще излезем с официална позиция”, заяви бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който пристигна пред ГДНП след отвеждането на Бойко Борисов. „Това, което знаем – го знаем от вас медиите”, допълни той.

"Така не се прави! Ако претендираш да си промяна, не вършиш същите свинщини!", написа Петър Москов от КОД, който беше здравен министър в едно от бившите правителства на Борисов.

„Нормално е като колега да дойда и да подкрепя лидера на голямата партия на коалицията”, заяви председателят на СДС Румен Христов.

 

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.