Това заяви в ефира на NOVA адвокат Николай Хаджигенов

"Напълно е възможно Борисов да остане в ареста и след тези 24 часа. На мен ми направи впечаталение, че Рашков изчезна в последните седмици. Аз лично предположих, че работи и се оказах прав. За краткото ми време в двата парламента установих, че държавната администрация, включително МВР и ДАНС, могат да работят, особено ако ги натиснеш". Това заяви в ефира на NOVA адвокат Николай Хаджигенов, коментирайки задържането на бившия премиер Бойко Борисов. 

"Това, което бих искал да се случи е един справедлив процес, предхождащ справедливо разследване.Това трябва да стане показано не само за европейската прокуратура, а и у нас, въпреки Гешев, Цацаров и другите, които превърнаха прокуратурата ни в боклукчийско кошче", каза още Хаджигенов и допълни, че се "наслаждава на ситуацията".  

"Това е сбъдната мечта. На кого искат оставката не е ясно, най-вероятно на самия Борисов. Надявам се, че той се намира в килия с южно изложение, засега само като задържан", каза още той.

По думите му подслушванията в тези мащаби със сигурност са поръчани от Министерския съвет. "Би трябвало да има и други арести. През 2020 година успяхме да покажем на Европа как изглежда управлението на Борисов. Би трябвало да се сетим, че Кьовеши не е политик, че е дошла не случайно. Ние сме най-корумпираната страна в ЕС, у нас се крадат почти всички пари, макар че са малко, но почти изцяло. Това е моментът, в който европейската прокуратура трябва да удари по масата", подчерта той и допълни: "Няма у нас политик, който да е нарушил закона и да е бил осъден. Това трябва да се промени! Лошото ни образование и здравеопазване се дължат на корупцията. Не смея да се надявам, че започва промяна, но това е една малка стъпка в правилната посока. 

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.