Това заяви министърът на икономиката и лидер на БСП

Министърът на икономиката Корнелия Нинова обясни, че не е знаела предварително за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Не знаех конкретно за ареста на Борисов”, заяви тя.

„За нас управлението на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов беше задкулисие и паралелна държава. Още през 2017 г. публично обявихме, че се крадат 10 млрд. лева”, посочи председателят на БСП. Нинова уточни, че през последните пет години многократно са внасяли конкретни сигнали до българската и европейската прокуратура за съмнения за корупция.

Министърът на икономиката посочи, че не споделя твърденията, че действията на МВР имат за цел да отклонят вниманието от нещо друго. „Ако под това се има предвид разговори за износ на оръжие към Украйна - за стотен път го казвам - категорично „не”. Оръжие, боеприпаси, стоки, технологии с двойна употреба, в това число и самолети - категорично „не” е позицията на БСП”, обясни тя. И допълни, че няма да гласуват и подкрепят такова решение, което определи като пряко въвличане на България във войната. Нинова сподели, че е чула от Борисов и ГЕРБ, че от ГЕРБ биха го подкрепили.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.