Важните теми няма да бъдат изместени от вчерашните събития, смята той

Минус за правителството ще е, ако задържаните при среднощната акцията бъдат освободени. Това коментира в ефира на „Твоят ден” бившият външен министър Ивайло Калфин.

„През последните години виждахме показни арести, този на Борисов поне не беше такъв. Макар че не беше изненадващ. Ако институциите си вършат работата ще има още много такива. Не е изключено обаче Борисов да бъде освободен и да защитава тезата си в телевизионните студия. Европейската прокуратура действа чрез българската, полицията има 24 часа да арестува задържаните. После проблемът влиза в прокуратурата, която обаче не проявява никакъв интерес към такива престъпления. Ако задържаните бъдат освободени, това ще е минус за правителството”, добави той.,

Калфин коментира още големите теми, вълнуващи българското общество ще останат, като няма как да бъдат заместени от акцията.

Политически реакции след задържането на Бойко Борисов

„Случващото се в Украйна ще доведе до много сериозни икономически последици, тъй като Украйна и Русия са големи износители на горива и храни. Ситуацията ще увеличи цените значително”, каза още той.

Целия разговор вижте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.