Лидерът на ГЕРБ беше арестуван след акция в четвъртък

Първи политически реакции след задържането на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Те дойдоха от парламента, където имаше и министри за редовния парламентарен контрол.

„Най-накрая се действа, което според мен е една много хубава стъпка. Това, което знам до момента и като се гледа кои са лицата, най-накрая се действа по сигнала на Васил Божков”, обясни вицепремиерът Асен Василев.

„За нас управлението на ГЕРБ, с премиер Бойко Борисов, беше задкулисие, паралелна държава. Още през 2017 г. публично обявихме, че се крадат 10 млрд. лева. Последните пет години многократно внасяхме конкретни сигнали”, посочи вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Според управляващата коалиция това е първа стъпка в борбата с корупцията.

„Едно добро начало. Много се надявам обаче всички процесуални действия да са изпипани добре, за да не гледаме пак филма „Ние ги хващаме, те ги пускат”, коментира Виктория Василева от ИТН.

„Аз много бих се изненадал, ако прокуратурата го задържи. Защото ние знаем, че те с Гешев се пазят гръб в гръб, нали така”, посочи Атанас Атанасов от ДБ.

„Трябва да почваме отнякъде, защото хората няма да ни чакат. И както виждате, вече не съм единственият и щом лидерите на ПП излязоха да си борят за справедливостта и закона в България, значи нещата тръгват”, е мнението на Александър Дунчев от ПП.

Опозиционните партии извън ГЕРБ разчетоха по свой начин арестите на Бойко Борисов и Владислав Горанов.  

„Такива действия се твърдят, че са се случвали на изборите през месеците юли и ноември. Снощното действия, ако е от онзи род действия за нахлуване незаконно в домовете на хората - значи това е безобразие”, категоричен е Мустафа Карадайъ от ДПС.

„Ако Борисов е невинен, както твърди, не виждам никакъв проблем. Ще има съдебен процес - той ще може да докаже невинността си. Аз вярвам в българския съд”, уточни Костадин Костадинов от „Възраждане”.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.