Журналистите на медията успяха да разговарят с едни от най-търсените събеседници

През целия уикенд предаванията на NOVA и NOVA NEWS ще предложат на зрителите редица ексклузивни срещи. В авторската поредица на Деси Банова-Плевнелиева в „Събуди се“ в събота специален гост ще бъде първата дама на Украйна между 2005 и 2010 година – Катерина Юшченко. В разговора майката на три деца и икономист в Държавния департамент на Белия дом за първи път ще разкрие кой и защо е опитал да отрови съпруга й – Виктор Юшченко. Зрителите ще чуят и нейния коментар за войната в Украйна и раните, които остават.

В събота в предаването „Офанзива с Любомир Огнянов“ от 16:00 ч. по NOVA NEWS водещият ще разговаря с радиожурналиста Ксения Ларина, която взима последното интервю на Борис Немцов преди смъртта му през 2015 година. Минути след края на разговора им руският опозиционер с непримирима позиция е убит в центъра на Москва. Пред камерата на Любомир Огнянов ще застане и посланикът на Украйна в България – Виталий Москаленко.

В  неделя предстоят и още запомнящи се интервюта в предаването „На фокус с Лора Крумова“. За първи път в българския ефир говори един от адвокатите на Марина Овсянникова – Антон Гашинский. Името на руската журналистка обиколи света, след като се осмели да покаже антивоенен плакат по време на централната емисия новини на руския „Първи канал“.

Водещата Лора Крумова ще се срещне с началника на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков – Лена Бориславова. Тя ще коментира актуалните събития около задържането на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

В „На фокус с Лора Крумова“ кореспондентът на NOVA във Франция Петя Желева ще разкаже любопитната история на французин, който си присвоява дом на олигарх.

Не пропускайте ексклузивните срещи на журналистите на NOVA и NOVA NEWS този уикенд!

Редактор: Райна Аврамова