Бившият шеф на Пресцентъра на МС бе освободена от ареста

"Разбрах, че съм арестувана преди да дойде полицията". Това заяви бившият шеф на Пресцентъра на Министерския съвет Севделина Арнаудова минути след освобождаването й от ареста.

СНИМКИ ОТ ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА БОРИСОВ, ГОРАНОВ И АРНАУДОВА ВИЖТЕ ТУК

„Дойдоха три патрулки, „Охранителна полиция”, военни лица, разследващи. Влизането беше по неотложност. Претърсването продължи от 21 до около 3 часа през нощта. Иззеха тефтер, в който пишеше името на Борисов, както и рекламни материали и картички от предизборната кампания”, разказа Арнаудова за обиска в дома й.

Пуснаха Борисов от ареста

Тя не можа да сдържи сълзите си, когато каза, че всичко се е случило пред очите на малката й дъщеря.

Арнаудова подчерта, че няма представа защо са били задържани тя, Борисов и Горанов.

"Най-скандалното е, че те задържат чрез прессъобщение. Второ – основен свидетел е действащият министър-председател, който е свикал на оперативка в кабинета си вицепремиера Асен Василев и министър Бойко Рашков. Най-интересното е, че си е позволил да въвлече името и на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в това нещо. В свидетелските показания, които е дал Кирил Петков, е посочил, че задържането е станало с нейно знание и по нейно разпореждане", коментира още Арнаудова.

 

 

Тя подчерта, че не знае дали сигналът срещу нея е подаден от обвиняемия бизнесмен Васил Божков и допълни: "Мафията си има държава".

На въпрос дали ще сезират Европейската прокуратура Арнаудова отговори, че международният отдел на партията вече е във връзка с ЕНП и Лаура Кьовеши.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.