Това написа в своя Facebook профил началникът на кабинета на Кирил Петков

"Току-що българската прокуратура укри данни от българския народ, за да не си свърши работата … за пореден път", написа в своя Facebook профил Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков, по случай ареста на експремиера Бойко Борисов, бившият директор на пресцентъра на Министерския съвет Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов, които бяха пуснати по-рано в петък вечерта.

 

По време на брифинг говорителят на СГП говорителят Десислава Петрова заяви, че е образувано досъдебно производство за изнудване с участието на длъжностно лице. То е образувано в условията на "неотложност", допълни още Петрова.

"В СГП не са докладвани постановления за привличане на обвиняеми лица. Евентуално повдигане на обвинение в този момент би било в нарушение на закона, каза зам.-градският прокурор Десислава Петрова. Това са заключенията на СГП, след като наблюдаващият прокурор е извършил преглед на докладваните от МВР материали по арестуването на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.