Борисов, Арнаудова и Горанов бяха освободени от ареста

Акцията, която разтресе държавата - бившият премиер Бойко Борисов беше задържан в дома си в четвъртък вечерта. Той остана в ареста близо 24 часа и излезе без обвинения. Задържани бяха и пиарът му Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов.

Пуснаха Борисов от ареста (ВИДЕО+СНИМКИ)

Причината - рекет, според официалното съобщение на прокуратурата. Държавното обвинение обаче обяви, че няма достатъчно доказателства и така Борисов, Арнаудова и Горанов бяха освободени.

“Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма”, това бяха първите думи на лидерът на ГЕРБ след излизането му от ареста. 

Неговият адвокат Менко Менков заяви, че “министър-председателят Кирил Петков си е позволил незаконосъобразно да повика полицейски служители в кабинета си и  да се запознае с материалите от проверката. В рапита си като свидетел, където се е самопредложил а бде разпит,  Петков е обяснил, че предходния ден при официалната си среща с Лаура Кьовеши,е обяснил какви са резултатите от проверката - правомощия, които той няма”.

От СГР обясниха, че Борисов, горанов и Арнаудова са пуснати без обвинения, защото " наблюдаващите прокурори са счели, че евентуално повдигнато обвинение би било в нарушение на закона". Според тях предоставените им материали не съдържат достатъчно доказателства. 

Повече по темата вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.