По думите му това е институционална криза в противодействието на престъпността

"Неотложност значи, да се предотврати престъпление или да се открият веществени доказателства. Относно Борисов МВР не са в условие на досъдебно производство, а на проверка, затова не бе нужно да се прилага това условие". Това заяви за "Офанзива" ген. Румен Миланов, бивш директор на НСБОП.

По думите му това е институционална криза в противодействието на престъпността. "Едната страна на прокуратурата - прави се на по-велика, отколкото е. Явно има противоречие с МВР. Възелът трябва да се развърже", смята той. И допълва, че е нужно да има по-адекватни и обективни взаимоотношения между полиция и прокуратура.

"Искам да прочета документи, а не да слушам кой какво е казал. Всеки има гледна точка. Ще се види по-нататък дали случилото се с лидера на ГЕРБ е успех или провал на МВР.  Би било добре точката за контакт да е прокуратурата", смята той. Мнението му е, че антикорупционната система трябва да се подреди.

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.