"Моята прогноза е, че то ще се свали само", посочи депутатът от ГЕРБ

„Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство. Моята прогноза е, че то ще се свали само”. Това заяви в студиото „На фокус с Лора Крумова” Тома Биков от ГЕРБ.

„Походът ни срещу управляващите не е завършил с освобождаването на Бойко Борисов. Само започна. Ще завърши, когато това правителство падне от власт и отидем на предсрочни парламентарни избори”.

По думите му няма друга възможност с оглед на настоящата ситуация освен тази. „Винаги съм казвал, че предсрочните парламентарни избори са нещо много лошо. Те са нещо извънредно. По-лошото от това е настоящото управление, което е безнадеждно некомпетентно и неспособно. То буквално задълбочи серията от кризи, в които се намираше държавата”, посочи той.

„По-опасното от войната, която е близо до нас, е г-н Кирил Петков да е премиер на страната. След едно изслушване в парламента си мисля нещо и казах и на колегите си, а именно, че този човек, очевидно не е способен да изпълнява задълженията си. Това, което се случи в четвъртък и последвалите реакции – доказват тази теза.  Това е генерално объркан човек поне по отношение на политиката. Човек, който лъже през няколко минути – и то глупаво”, подчерта Биков.

Той коментира ареста на бившия премиер и лидер на опозицията Бойко Борисов с думите: ”Беше унизен не бившият премиер. Лидерът на опозицията.  Бивши премиери много”.

По думите му основанието за неотложността, както е формулирано от органите на реда е „свидетелски показания на Кирил Петков. „Това е основание те да отидат да арестуват вечерта лидера на най-голямата опозиционна партия в България.  Всичко останало е защитната теза на Васил Божков. А този свидетел Петков, който е свидетел на защитната теза  на Васил Божков – Черепа, бил споменал на Лаура Кьовеши нещо, а тя му отговорила нещо”.

Според Тома Биков Петков и Рашков са нарушили закона почти по всички параграфи  и изрази увереност, че това е политически акт и по никакъв начин не е опит за някаква справедливост. "Имайте предвид, че г-н Борисов, Горанов и Севда бяха разпитвани по същия казус преди 3 месеца. Не знам какво са очаквали по-различно. Правят обиск, нищо не откриват и ги арестуват. Затова твърдя, че това е политически акт, който е замислен от някаква докладна записка, която са написали, за да са им чисти ръцете”.  

На въпрос има ли си ГЕРБ прокуратура той подчерта: „Няма си ГЕРБ прокуратура. Ако имаше, може би на Кирил Петков щеше да му бъде потърсена отговорност за това, че наруши Конституцията преди година”.

„Как да бъде разпитан Васил Божков, след като не е тук, а е в Дубай?, попита депутатът от ГЕРБ. "Ние възприехме за нормално един човек с 19 обвинения, между които за убийство и изнасилване, който стои в Дубай и поръчва на вътрешния министър да си сложи негов човек, премиера да му е свидетел. Да отидем с един керван да му подарим подаръци в Дубай, да си каже трите желания. Той е като някакъв джин там. Трябва да бъде  доведен и съден у нас и да възтържествува справедливостта", подчерта Биков.

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.