От своя страна бившият градски прокурор Николай Кокинов смята, че всичко е тръгнало от войната между МВР и прокуратурата

"Законът е бил приложен по начин по който правата са били защитени, макар и накърнени. Ефектът беше повече политически, а не юридически. Петков беше подведен, влезе с жар в тази игра, но беше разочарован. Борисов беше "брониран". Не виждам вече кой ще пристъпи към действие, ако се намерят основания да бъде задържан". Това заяви бившият правосъден министър Антон Станков в "На фокус" .

По думите му НПК не позволява в досъдебната фаза разпит на Божков като свидетел. "Имало е видеоконферентен разговор, но той е бил с цел сведения", подчерта той. И попита дали проколите за изземване са представени за одобрение пред съд. 

От своя страна бившият градски прокурор Николай Кокинов посочи, че досъдебното производство за задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова се води от некомпетентен орган. "То беше докладвано в СГС, която каза, че доказателствата са недостатъчни за повдигане на обвинение. Това бе опит да се заобиколи процедурата. Всичко тръгна от войната между МВР и прокуратурата", смята той. И допълва, че законът не е съвсем правилно приложен при арестите. 

И двамата не вярват, че може да бъде търсена отговорност за показанията на Кирил Петков по случая с арестите на тримата от ГЕРБ. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.