По думите му бившият премиер ще подаде жалба срещу задържането си, за да бъде обявено за незаконосъобразно

"Бойко Борисов започва да излиза от шока от ареста. Той страда от високо кръвно, което беше критично заради липсата на грижи. Г-н Борисов е политик от световна класа и държавник със собствен стил, изобщо няма да предприема мерки да съди държавата, нито Кирил Петков, който е станал свидетел срещу него. Ще подадем в Административния съд жалба срещу задържането му. Ще искаме заповедта да се обяви за незаконосъобразна". Това заяви адвокатът на бившия премиер Менко Менков.

По думите му това е буря в чаша вода. "Желанието на някой да преодолее прокуратурата е правно невъзможно. За да се случи това трябва да се разрушат устоите на демократичната държава или разделението на властите", смята той. И допълва, че е невъзможно КПКОНПИ да може да повдига обвинение без съгласие и разрешение на прокурор, защото е противоконституционно. И уточни, че прокуратурата не е саботирала нищо, защото не е била уведомена за действията на полицията.

Менков: Никакво обвинение не е повдигано на никого (ВИДЕО+СНИМКИ)

"По случая с Божков Европейската прокуратура не е компетентна. Аз нямам информация тя да прави нещо по случая. Ще има сериозен отзвук в Европа, защото Кьовеши не е очаквала такова развитие. В разпита си Петков твърди, че я е запознал на 16 март с данните по преписката за задържането на Борисов. Това е незаконосъобразно. Разследващите органи са независими", категоричен е Менков.

Според него е подадена жалба за незаконосъобразно задържане, а разследващите са били след работно време на етажа на СГС. "МВР не е изготвяло предложение за задържане, но дори да е направено, то не е от компетентен орган. Няма правни основания за ареста на Борисов, той е невинен", коментира адвокатът. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.