В Морска гара работят общо четири гишета

От днес в Бургаска област започна регистрацията за временна закрила на украински граждани. След като миналата седмица в областния кризисен център се образуваха опашки заради неработещата система и липсата на обучени кадри, вече регистрация се извършва на 4 гишета от полицейски служители,а не както досега от Държавната агенция за бежанците.

„Работят четири гишета поради факта, че до вчера - включително, течеше обучението на полицейските служители. От днес стартираме с тези четири пункта”, уточни директорът на ОДМВР - Бургас Калоян Калоянов.

 

 

Потокът от украинските граждани в сградата е разделен. В едната зала се осъществява само регистрация за временна закрила, а в другата се раздават помощи.

„Очакванията са ни до ден-два да започнат работа и гишетата в районните управления в Несебър, Поморие и Приморско, където има концентрация на украински граждани”, посочи още Калоянов.

Обслужването на всеки гражданин трае между 10 и 20 мин. в зависимост от документите, с които разполага. Гишетата за регистрация ще работят от 9 до 18 ч. всеки ден.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.