Началникът на кабинета Лена Бориславова не потвърди дали са истински

Снимки на документи, за които се твърди,че са показанията на премиера Кирил Петков пред МВР, преди арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова, показа във Facebook профила си депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя коментира, че ако това са показанията на „свидетеля Петков” това било „гавра с институциите и правото”.

Последва реакция на началника на кабинета Лена Бориславова. Тя не потвърди дали това са истинските показания. Каза само: „Всичко в тази държава тече. Аз не бих заподозряла органите на МВР, а по-скоро на прокуратурата. Те са единствените, които имат копието на цялата преписка и това изтича, след като те са се запознали с нея”, каза Бориславова. „За съжаление това е един от недостатъците, с които всяка една правова система трябва да се бори, ако иска да функционира правилно. Затова и ние работим по този законопроект, който да обособи администрацията на европейската прокуратура от тази на българската прокуратура”, каза Бориславова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.