„Сега говорим за нови операции под фалшив флаг”, предупреди той

Русия е по-близо до използването на химическо или биологично оръжие. Това е позицията на президента на Съединените щати Джо Байдън. Според него Владимир Путин е притиснат в ъгъла заради начина, по който се развива войната в Украйна.

„Той е притиснат до стената. Сега говорим за нови операции под фалшив флаг, които подготвя. Той казва, че ние, американците, имаме биологично и химическо оръжие в Европа. Което просто не е вярно. Освен това казва, че украинците имат такова оръжие. Това е ясен знак, че той обмисля употребата и на двата вида такива оръжия. Той вече е използвал химическо оръжие в миналото и трябва да внимаваме какво идва. Той знае, че ще има сериозни последици, но заплахата е реална”, предупреждава Байдън.

Още от миналата седмица американците предупреждават, че има опасност Русия да прибегне до употребата на оръжия за масово поразяване. Както преди да започне войната, когато американското разузнаване изнесе данни, че руснаците ще нападнат Украйна, сега разузнавачите им казват, че Русия се подготвя да използва бойни отровни вещества.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook