Евентуално могат да достигнат на повече от миля до нос Калиакра и река Резовска след около две седмици

До дни в българските териториални води могат да се появят мини, за които има информация, че са отнесени от буря от бреговете на Одеса. Все още няма данни за количество и вида. 

Областният управител на Бургас Стойко Танков, част от специалния щаб, който бе създаден за случая, сподели, че информацията се е получила в неделя. "Веднага взехме необходимите мерки, Гранична полиция и Морска администрация са уведомили рибарските кораби и лодки за вероятност от мини. Цялото Черноморие се наблюдава", обясни той. По думите му морето не позволява да се лови риба заради силното вълнение.

"Малка е вероятността противодесантни мини да достигнат българското крайбрежие. Евентуално могат да достигнат на повече от миля до нос Калиакра и река Резовска след около две седмици. Ще има патрулиращи кораби" уточни Танков. И допълни, че военната база в Атия има опит в унищожаването на мини.

Според него при поява на такъв обект, органите ще бъдат информирани своевременно.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook