Промяната ще стане тогава, когато в името на закона се предприемат законови действия, каза още вицепрезидентът

"На този етап вярвам в действията на българското правителство. Министър-председателят и вицепремиерът и министър на финансите твърдо застанаха зад тази акция, вероятно имат своите основания, но смятам, че този сюжет ще има своето продължение. Още повече, че се говори за одитен доклад за използването на европейски средства". Това заяви във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова, която е гост на празника на старата столица.

"За себе си направих един извод – промяната ще стане тогава, когато в името на закона се предприемат законови действия, каза Йотова в коментар след ареста на Борисов, Арнаудова и Горанов и последвалите след него събития.

"Безпрецедентна е бежанската криза за Европа и за съжаление ще има много последици за в бъдеще. Над 3,5 млн. разселени хора - това Европа не познава от Втората световна война. Задължително трябва да се обърнем към европейските институции за допълнителна помощ", смята тя.

Йотова: Няма конфликт между премиера и президента

Йотова каза, че ще бъдат освободени около 420 млн. евро за всички държави, като тези пари се разпределя на квотен принцип. „Но можем да преговаряме за значителна сума за подпомагане на хората, които приемат бежанците у нас”, посочи още тя.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС