Това каза правосъдният министър преди заседанието на ВСС

Днес изтича крайният срок, който Висшият съдебен съвет си даде, за да изработи правилата на процедурата за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор. Поводът - преди две седмици министърът на правосъдието Надежда Йорданова внесе предложение за предсрочно освобождаване на Иван Гешев.

Преди заседанието на ВСС правосъдният министър заяви, че очаква въпросните правила да бъдат приети днес, а до 2-3 седмици да има и заседание по същество.

Гешев: Няма война между МВР и Прокуратурата, има нападение

„Това, което напоследък наричате война между МВР и Прокуратурата, не е война. Това е нападение. Във войната има две страни. Прокуратурата е единствената отбрана, която следи за спазване на правата на хората”, коментира Гешев преди заседанието на ВСС, а Надежда Йорданова му отговори така: „Не е война, не е нападение – това е правова държава. Припомням, че едно от лицата, заради които България е осъдена в Европейския съд по правата на човека, е именно Иван Гешев”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.