След това и полицията ме намери и разпита, каза Божков

Бизнесменът Васил Божков е бил разпитван от Европрокуратурата и от български разследващи полицаи. Това съобщи самият той на онлайн пресконференция от Дубай. Божков заяви, че все още не се е отказал да се върне в България.

„Ако българската прокуратура бъде така добра да махне червената точка от „Интерпол", на следващия ден аз ще бъда в България и ще се явя пред съответните органи”, коментира бизнесменът.

Твърди, че не знаел за готвените арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

„Премиерът Кирил Петков даже не го познавам. Бойко Рашков, може би, го познавам, но може би не съм го виждал последните 25 години”, обясни Божков.

Напомни и, че още преди 2 години е подал сигнал как е бил рекетиран от ГЕРБ.

„Европейската прокуратура ме намери и ме разпита. Там не съм казал нищо различно от това, което има в сигнала. След това полицията ме намери, също ме разпита. Там също дадох сведения. Оттам нататък явно органите са решили, че има сведения за престъпления и са арестували Борисов, Горанов и Арнаудова”, поясни бизнесменът.

Божков бил разпитан от евромагистратите на 8 март. Твърди, че им е дал всички материали, които има. И описал схема на рекет.

„Бойко ме вика. Той казва „отиди при Менда, тя ще ти обясни какво ще направим". Менда променя закона, след което Бойко ме праща при Влади Горанов да ми каже колко трябва да давам. След което Борисов се обажда и казва „Севда ще мине, тя ще ти каже какво””, каза още Божков.

Твърди, че 20% оставали при Горанов. Плащал в евро. По думите му една от неизгодните за него сделки била сключена с Кирил Домусчиев, по това време собственик на NOVA.

„Там има записка с рекета. Дали е пазарен, дали не е пазарен като сума, но този договор не можеше да бъде развален по никакъв начин”, каза още Божков.

От офиса на Домусчиеви на този етап няма коментар.

„Валери Симеонов е в сигнала.Той изпълнява поръчки на ГЕРБ”, твърди бизнесменът.

„Нормално е да се опитва по някакъв начин да причинява неприятности на хората, които по някаква причина смята за негови врагове. Така си го обяснявам”, коментира Симеонов, бивш председател на НФСБ.

Реакцията на ГЕРБ след твърденията на Божков не закъсня.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.