Най-търсени са имотите на стойност от 250 до 500 хил. долара

Руснаци се втурнаха да купуват жилища в Обединените арабски емирства (ОАЕ). За две седмици броят на сделките с недвижими имоти в Дубай се е увеличил четири пъти, съобщи агенцията за недвижими имоти Metropolitan Premium Properties, цитирана от Интерфакс.

Отбелязва се, че най-голяма активност се наблюдава в сегмента на недвижимите имоти на стойност от 250 до 500 хил. долара. Увеличава се търсенето на жилища за покупка и краткосрочни наеми, включително интересът на купувачите към елитни жилища. Агенцията уточни, че руските граждани разглеждат имотите в чужбина както като инвестиционен актив, така и за лични цели.

Франция блокира активи на руски олигарси за над 800 милиона евро

Според компанията потенциалната доходност от недвижимите имоти е средно пет до шест процента. Заслужава да се отбележи, че много имоти се купуват на етап затворени продажби, особено луксозни вили и мезонети на цени от 1,5 млн. долара до 80 млн. долара.

По-рано руски дизайнер се оплака от цената на жилищата в Дубай. Дизайнерката Елада Гасанова разказва за своето търсене на имот в ОАЕ. Според нея е трудно да се намери подходящ обект поради голямото търсене, като по същата причина цените на жилищата са се увеличили значително.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.