Според Виктор Димчев пък Божков е в състояние да корумпира всяко правителство в последните 30 години

"Ситуацията ми прилича на реклама на перилен препарат - МВР изпира най-добре. Те обаче извършиха сериозен политически акт, но не си бяха написали домашното, с което опорочиха самата идея. Всеки нов опит за арест на Борисов ще се повтаря като фарс. Хазартната империя на Божков беше изградена с властова протекция, имаме съмнения за престъпните му дейности и съм склонен да приема обвиненията към него. Ударът към него беше добре премерено държавно действие". Това заяви блогърът Асен Генов за "Твоят ден".

По думите му бизнесът му с лотария се е насочил към друга финансова структура в България. "Това е политическа корупция на ниво изпълнителна и законодателна власт", смята той. И уточнява, че Божков може да има влияние по начина, по който той реши.

СГП поиска да се изпрати молба до ОАЕ, за да бъде разпитан Васил Божков

Според продуцента Виктор Димчев въобще да вярваме на човек като Божков, който е свързван с редица обвинения, е наивно. "Не можем да слагаме думите на политици заедно с издирван от правосъдието престъпник. Трябва да се вземе предвид какво е извършвал последните 30 и 40 години. Неговото отношение към политиката не започва с ГЕРБ", обясни той. И допълни, че началникът на кабинета на Рашков като служебен министър е бил кандидат-депутат в листата на партията на Божков. "Божков е в състояние да корумпира всяко правителство в последните 30 години", подчерта Димчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.