Вкъщи има стотици дискове с филми, а почти толкова са и автографите по тях

Той се казва Таси Асенов. На 34 години, от София. От малък обича да прекарва часове пред екрана, впускайки се в любимите си филмови истории и ставайки част от тях, макар и само във фантазиите си. Вкъщи има стотици дискове с филми, а почти толкова са и автографите по тях.

Изгледал е всичките, по няколко пъти. Като порасва, става оператор, в преследване на мечтата си да срещне любимите звезди от мечтаните филми. Така потегля към Фестивала в Кан, който отразява 8 поредни години. Там се среща с десетки звезди, а след часове чакане, не пропуска да си направи  селфи с мнозина от тях. Мечтата му е един ден да види отблизо своя идол - Ал Пачино. А в деня на 50-годишнината от премиерата на първата част разкрива какво прави най-любимият му филм - "Кръстникът", един от най-великите.

Таси Асенов гледа първата част на сагата за семейство Корлеоне, когато е едва на 4 години, тайно от родителите си.

ДА СВИРИШ ЗА АНДИ ГАРСИЯ: Говори уличният музикант, срещнал „младия Корлеоне” в София

Най-силно в съзнанието му се запечатва сцената с отрязаната конска глава.

Той е видеооператор с богат опит, пред чиято камера са заставали знаменитости, сред които Моника Белучи, Хавиер Бардем и Антонио Бандерас,  но талантът му пред камера е също толкова впечатляващ.

Таси има богата колекция от селфита с любимите си герои от екрана, но най-незабравима за него остава срещата му с Вито Корлеоне.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.