Лидерът на ГЕРБ пристигна малко преди 14.30 ч. заедно с адвоката си Менко Менков

"Днес правителството заяви още половин милиард. И докато вие се тълпите тук - милиард и половина за по-малко от 30 дни. В същото време беше подписан меморандум за милиарди с неясни компании, в Гранитната зала на Министерския съвет, в присъствието на Кирил Петков”. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като бе разпитан в Софийската градска прокуратура в понеделник. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

На въпрос за какво са тези пари, той на свой ред попита: ”Вие ли ме питате за какво са тези пари?”.

По думите му новите дългове ще са с три пъти по-високи лихви. „Тези лихви ще надминат половин милиард за година. Така че, докато вие изпълнявате заръката на деня – в  петък в МС, в Гранитна зала, в присъствието на Кирил Петков, се подписа сделка за милиарди. Оправданието на Асен Василев вчера беше, че той не трявало да проверява, защото имало човек от американското посолство. А службите къде са? Те не проверяват ли?", попита той.

Борисов пристигна в Софийската градска прокуратура, където бе разпитан по образуваното досъдебно производство след ареста му по обвинение в рекет. Той отказа да даде подробнсоти за разпита, защото е подписал декларация за поверителност. 

Лидерът на ГЕРБ отрече твърденията на Георги Самуилов, че е бил принуждаван да продава гориво на държавния резерв, притискан от Борисов и Пеевски. Експремиерът призова бизнесмена, ако се е случило такова нещо, да го направи публично достояние.

На разпити са призовани и бившият финансов министър Владислав Горанов и ексшефът на Пресцентъра на МС Севделина Арнаудова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.