От своя страна политологът доц. Стойчо Стойчев не смята, че е намеса въоръжаването на Украйна

"Войната се води между Украйна и Русия, тя не е наша. Защо трябва да се определим, утре войната ще свърши, а ние още ще сме съседи с двете страни и трябва да играем балансирано. Ние не сме за никой, само за България". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS социологът Кольо Колев.

По думите му казуса с Украйна води до дилема в обществото. "Възможно е да има сътресение в коалицията заради разногласията за въоръжаването на Украйна, БСП и без това направи крачки към своето обезличаване, това ще е последния пирон в ковчега. Никой не е заинтресован от предсрочни избори, но може и да се случат", посочи той. И уточни, че идва време на сериозни турболенции в икономиката. 

От своя страна политологът доц. Стойчо Стойчев смята, че има цивилизационен разлом в коалицията. "Продължаваме Промяната" са популисти без позиция. Трябва да се вземат решения, дори когато ще те лишат от голяма част от своя електорат. Популизмът продължава да е предизборна стратегия", подчерта той. И допълни, че подпомагането с муниции Украйна не значи присъединяване към войната. "Не се показва ново начало в управлението на публичните финанси, нито при Борисов, нито сега", отбеляза Стойчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.