Руският президент подписа декрет

Владимир Путин обяви кога трябва да започнат плащанията на газ в рубли. Това ще става от 1 април, съобщава Russia Today. 

От тази дата влиза в сила подписаният днес от руския президент декрет. По силата на документа купувачи на синьо гориво от неприятелски страни, наложили санкции на Москва заради войната в Украйна, ще плащат в рубли.

В декрета е упоменато, че чуждестранните купувачи на газ трябва да открият сметки в руски банки, за да могат да извършват плащанията.

 В днешното си изявление, в което обяви мярката, Владимир Путин каза още, че икономическата война срещу страната му е започнала още преди години. По думите му, западните санкции са цената, която Русия трябва да плати за свободата и независимостта си.  

Ако подобни плащания не бъдат извършени, ние ще смятаме, че това е неизпълнение на задълженията от страна на купувача с всички последици от това. На нас никой нищо безплатно не ни дава и ние също не  планираме да се занимаваме с благотворителност. Тоест действащите догговори ще бъдат спрени.  

"Ако подобни плащания не бъдат извършени, ние ще смятаме, че това е неизпълнение на задълженията от страна на купувача с всички последици от това. На нас никой нищо безплатно не ни дава и ние също не  планираме да се занимаваме с благотворителност. Тоест действащите догговори ще бъдат спрени", категоричен е руският президент.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.