По думите му казусът с Цар Самуил е не каква е народността му, а дали да се чества съвместно

"Може да е имало манипулация с преброяването на българите в Северна Македония, но не е имало насилие". Това е поддържано и от тяхната агентура. Хлабавата позиция на София води до продължаване на това да е проблем да си българин в Македония. Включително имаме трудности и при намиране на работа". Това заяви македонско-българският журналист Владимир Перев за "Офанзива".

Според него Русия очаква Северна Македония да бъде втория Троянски кон в ЕС след България. "Русофилите в Македония обаче настояват да влезем в Евросъюза. Това е поддържано и от тяхната агентура", сподели Перев.

По думите му казусът с Цар Самуил е не каква е народността му, а дали да се чества съвместно. "Не се говори за пренаписване на историята, а да се преодолее езика на омразата. Героите могат да са македонци в македонската история и българи в българската", смята той. И допълни, че се търси разумен начин на разговор.

"Македония не очаква България да промени позицията си. Винаги сме били срещу СССР, защото го смятаме за причина за разделение на народите", подчерта Перев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.