По думите му България няма възможности да предостави военна помощ, тъй като ние самите се нуждаем от такава

"Промените в закона за КПКОНПИ ще бъдат внесени през април, но може да бъдат разделени на две, тъй като има спешни промени, както и такива, изискващи време. Борбата с корупцията е спешна. До 10 дни ще имаме окончателния вариант на предложението за разделяне на КПКОНПИ". Това заяви за "Офанзива" Константин Бачийски, депутат от "Продължаваме Промяната" и лидер на партията "Средна европейска класа".

Службите за първи път искат да си свършат добре работата и да работят в полза на държавата. НАП каза, че 38 лица по висши държавни позиции нямат недекларирано имущество, но аз се съмнявам в желанието и начина на извършването на проверките. Те са направени през 2019 и 2020 г. Притеснявам се дали НАП е направила извинителни бележки на въпросните хора. 

По думите му КПКОНПИ е направила повече хора светци, отколкото БПЦ. "Вероятно лицата, за които има информация е по-голяма от постъпилата в НАП. Данните са постъпвали на части от прокуратурата. Важно е да се знае за кои лица има текущи проверки", подчерта Бачийски. И допълни, че шефът на ДАНС и прокуратурата ще бъдат извикани, за да се установи истината.

Относно военната помощ за Украйна Бачийски отбеляза, че България няма възможности да предостави такава, тъй като ние самите се нуждаем от военна помощ.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.