Със запори на сметки и заплати са всички, които дължат над 100 лв. данък

Кметът на Белоградчик даде 450 души на частен съдебен изпълнител заради неплатени данъци към общината. Със запори на сметки и заплати са всички, които дължат над 100 лева данък през последните години. Направено е обаче едно единствено изключение към нелоялен длъжник. 

Ако живееш в Белоградчик и не си платил данъка на автомобила си, данъка на жилището си или друг местен данък и дължиш над 100 лева за последните пет години, кметът - Борис Николов, те дава на частен съдебен изпълнител и се оказваш със запор на заплатата и сметките си. Отделно - заплащаш и таксите на съдия-изпълнителя.

Това се прави от 2013 г. насам. Към днешна дата предадените от кмета на ЧСИ са 450 граждани и фирми - всички, които дължат над 100 лева данък. Има обаче едно единствено изключение - синът на кмета. От 10 години той дължи над 4 000 лева на общината чрез едноличната си фирма. И не само, че не ги заплаща вече десетилетие, а е единственият, когото кметът не дава на съдия-изпълнител.

„Не знам защо фирмата не е дадена на ЧСИ досега. Аз давам това, което ми се предложи от данъчната служба. Аз не знам кой дължи данъци в тази община. Защо трябва да знам, че синът ми дължи данъци. Не знаех. Никакъв двоен стандарт не виждам. Пропуск винаги може да се направи - случило се е”, обясни кметът Борис Николов.

От общинските съветници и местните хора екипът ни научи за още странни събития в Белоградчик под ръководството на кмета Николов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.