Младежът е опериран. Той е с разкъсан черен дроб

Намушкаха с нож 14-годишно момче в Благоевград. Сигналът за инцидента е подаден към 05.00 часа тази сутрин. 

Младежът е опериран. Той е с разкъсан черен дроб.

14-годишното момче снощи казало на близките си, че ще нощува при свой приятел. В малките часове на нощта двете деца извикали други две момчета- на 15 и на 17 години, но между тях започнал конфликт заради баскетболна топка, разказа Емил Стефанов, дядо на пострадалото момче. 

Конфликтът обаче бързо преминал във физическа саморазправа.

“Той първо е ударен с юмрук. След това е изваден ножът, с който е намушкан.

Той иначе е много здрав физически, но не е имал време да реагира”, каза още дядото и допълни, че според него “това е опит за убийство”.

Пострадалият и неговият нападател са тренирали заедно баскетбол.

Двете майки са провели разговор по телефона. 

На момчето вече е направена операция. Оказало се, че е с разкъсан черен дроб.

“Кървенето е спряно, няма някакви други наранявания, но за съжаление това създава временна опасност за живота”, каза д-р Димитър Димитров, началник на Отделение по хирургия.

“Аз искам правосъдие, защото сега е моето дете потърпевшо, утре може да е друго дете, не е необходимо:, заяви Владислава Стефанова, майка на пострадалото момче. 

В гимназията, в която пострадалият учи, го описват като кротък. Не обичал конфликтите, сподели директорът на Благоевградска професионална гимназия  Антон Драгоев.

С участниците в инцидента и с техните семейства работа ще започне Агенция “Социално подпомагане”. Прокуратурата също е започнала разследване.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.