Посетителите ще видят бижута, декорация за дома, натурална козметика, ароматни сапуни, цветни свещи, тениски, плетива и др.

В два поредни уикенда (09.04/10.04 и 16.04/17.04) Mall of Sofia предоставя сцена за изява на занаятчии и представители на различни изкуства под мотото „Градски шумотевини“. Търговският център стартира инициативата съвместно с „Базар на изкуствата“, а понятието за „изкуство“ е широко: бижута, декорация за дома, натурална козметика, ароматни сапуни, цветни свещи, тениски и плетива, рисуване с къна, вино.

„Пролетта е време за обновление – на дома, на гардероба, момент да изпробваме нови аромати и вкусове. За нас базарът „Градски шумотевини“ е кауза – с партньорите ни от „Базар на изкуствата“ събираме в сърцето на града представители на различни занаяти и изкуства. Залагаме на ръчната изработка, на естествените суровини и аромати“, коментира Весела Дончева, маркетинг мениджър на Mall of Sofia.

Във Facebook, на страницата на събитието, както и на сайта на Mall of Sofia, всеки може да се информира кои са участниците в базара „Градски шумотевини“ и да направи своя shopping list. На място обаче любителите на ръчно изработени изделия ще намерят още изненади, обещават организаторите. Базарът е подходящ и за семейства с деца и очаква посетителите от 11 до 20 ч. на 09.04 и 10.04 и на 16.04 и 17.04.