Трудът на известният културолог, медиен анализатор и експерт по имидж и стил е посветен на стила и публичното поведение

Книгата на проф. Любомир Стойков „Световни модни икони“ се превърна в истински бестселър. Нейното трето издание вече е факт, а на страниците й специално място имат Лейди Гага, Дженифър Лопес, Зендая и българската актриса Мария Бакалова.

Трудът на известният културолог, медиен анализатор и експерт по имидж и стил е посветен на стила и публичното поведение на едни от най-харизматичните жени в света. Анализирани са елегантността и красотата на такива влиятелни дами, които са оставили и оставят дълбоки следи в обществото и културата – всяка за своето време, като Анна Уинтур, Бионсе, Виктория Бекъм, Грейс Кели, Грета Гарбо, Даяна, Жаклин Кенеди Онасис, Кейт Мидълтън, Коко Шанел, Марлене Дитрих, Мерилин Монро, Мишел Обама, Одри Хепбърн, Рания и Сара Джесика Паркър. Разкриват се техните способи и техники за добър външен вид.

Връчиха отличието за мода в България "Златна игла"

Книгата „Световни модни икони” е опит да се погледне към изумителното естетическо и поведенческо наследство на някои от най-значимите личности в световната история. Тя е и апел да не се омаловажава ролята на модата, стила и облеклото за смисления и качествен начин на живеене.

В третото издание има отделни текстови промени, както и изцяло нови корици. На тях, редом със световните модни икони са позиционирани две особено стилни български жени – г-жа Таня Скринска, бизнес дама, двукратна носителка на приза „БГ модна икона“, и г-жа Вероника Стефанова - Мис България Свят 2017, “Най-добър модел” на "Mad Mood Fashion Week" (Милано) 2019 и лице на "Златна игла" 2021.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.