По думите му той е отказал да даде подкуп

Български полицай беше заснет да удря шамар на турски шофьор край София. Кадрите ни бяха изпратени в рубриката „Моята новина”. Заснети са от видеорегистратора на камиона. Случаят обаче предизвика сериозен отзвук в турските медии, защото шофьорът твърди, че получил шамар, тъй като отказал подкуп на униформените.

Според 52-годишния Мухсин Казан скандалът между него и полицията станал, след като бил спрян за неправилно изпреварване. Пред турската телевизия NTV Казан твърди, че униформените са му искали подкуп.

„Полицаят ми каза първо, че имам глоба и след това добави: „Няма да има наказание, дай за супа и кафе”, разказа международният шофьор.

След като тираджията отказал, последвала и плесницата.

„Полицаят ме хвана за ръката и каза: „Дай шофьорска книжка“. Минахме отстрани на камиона, където камерата не снимаше. Каза, че няма да имам проблеми, ако му дам 100 евро”, добави потърпевшият.

Пред NOVA от МВР съобщиха, че по случая вече са се самосезирали и са започнали незабавна проверка. Служителите от клипа били установени за по-малко от 2 часа. По наша информация става дума за пътни полицаи от КАТ-София област.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.