Тошко Йорданов от "Има такъв народ" заяви, че два дни депутатите стават за смях

Проектът на решение за решаване на проблема с Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ) пак отпадна от дневния ред на Народното събрание. Точката беше приета в дневния ред в сряда като първа за четвъртък, но бе отложена за днес. "Продължаваме промяната" обаче предложиха точката за АПИ да отпадне от дневния ред. Предложението направи Константин Бачийски.

"Ще го гледаме, когато всичко се изясни по него", каза Бачийски.

Петков: В момента в Gеmcorp няма руски инвеститори

„Държавата е блокирана. МС не взе решение, решението дойде в НС. Вашето отношение - подкрепяте ли парламентът да отпуши този процес, за да се избегнат загубите на човешки животи, което си е престъпление? Има някаква душевна обърканост сред вашите депутати”, каза Тошко Йорданов от парламентарната трибуна, обръщайки се към министър-председателя.

„Поддръжката на пътищата досега се дели на два типа - едната е законна, с истинска поддръжка, другата е незаконна. Призовавам да има контрол на тези средства и да знаем, че истинска работа е свършена, защото иначе се страхувам, че ще плащаме едни пари на хора, които да нарушили закона”, заяви Кирил Петков, а Тошко Йорданов от ИТН поиска отговор с „Да” или „Не”

„Да, при пълен контрол", отговори премиерът.

Йорданов заяви, че два дни депутатите стават за смях. "Емоционалното състояние на г-н Бачийски е хубаво нещо, но преди малко министър-председателят каза, че това е необходимо. То не е незаконно", каза още Йорданов. Той направи обратно предложение депутатите да спрат да стават за смях. След гласуването депутатът от ИТН каза, че е хубаво да се отбележи, че спечелилата най-много гласове политическа сила бламира собствения си председател, а парламентарната група на ИТН напусна пленарната зала.

„Какво се случва в АПИ? Предишното правителство на ГЕРБ е правило т. нар. ТРП-та – поддръжка на пътищата. Под това име са скрити реални цялостни ремонти  на пътищата. Това означава, че фирмите са работили на място, но не дават никаква гаранция за тяхното изпълнение. Това е нередност, която трябва да се установи, преди да им се изплатят парите”, каза Петков в кулоарите на парламента.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.