Лидерът на ГЕРБ с нови критики към кабинета

Лидерът на ГЕРБ говори пред партийния актив в Хасково. Бойко Борисов обяви, че управлението граби хората. „Усещате ли как ви грабят. Как не виждате? Една година не управляваме, а все ние сме виновни. А баща им Румен Радев не е виновен”, каза той.

Във връзка с клип на министъра на културата Атанас Атанасов от кабинета му в ресорното ведомство, Борисов излезе с призив: „Да си пожелая да влезе някой в парламента и в Министерския съвет да направи тест за наркотици на управляващите и опозицията”. 

Относно твърденията на Ива Митева от „Има такъв народ” по NOVA, че премиерът Петков е отправил предложение на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански за пост в чужбина, лидерът на ГЕРБ каза: „Или ще те смажем през SMS-ите, или айде отивай на гурбет и освободи мястото на Гюров”, заяви Борисов.

„Докато трае промяната от тези насадени отвън хора и цялата тази кампания срещу нас, защото нито е имало чекмеджета, нито злато, нито пари... Никога не съм имал къща извън Банкя.Но целият този комплект, финансиран от мутрите, доведе мутрите на власт”, добави лидерът на ГЕРБ. 


По думите му най-големият грях на Румен Радев е, че е разделил народа. „В момента омразата между хората е огромна. Ето това е най-пагубното за една нация. Всичко е хаос. Но докато ние коментирахме хаоса, в момента е катастрофа. Всичко катастрофира и няма оправяне, уважаеми българи”, категоричен е той.

Борисов засегна и темата с изграждането на държавен телеком. „Къде има държавен телеком вече останал? Искат да направят нещо, да вкарат парите в две фамилии, след това да го продадат, да вземат комисионната и да избягат. Просто, елементарно - грабят ви”, смята лидерът на ГЕРБ.

Според него миналата година е оставен пълен фискален резерв. „Те ги взеха и сега какво правят. Борисов даваше 50 лв., аз давам 70. Да но тези пари не сте ги изкарали. Това са всичките заеми. Тези заеми заедно ще ги връщаме”, е мнението на Борисов.

Борисов коментира и войната в Украйна, която, според него, била оправдание на правителството за проблемите. И заяви, че правителството се справя в една сфера. 

„В коя сфера са по-добри? Само в една - кражбата! Ама крадат от всичко! Като виждат как Планът за възстановяване е направен за няколко фамилии за възстановяване”, заяви Борисов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.