"Докато управлява това правителство и БСП е част от него, корупция няма да има", категоричен е социалистът

"Ако един калашник или патрон от България замине за Украйна, БСП ще напусне коалицията. Това е червена линия, която не може да прекрачим", това каза в "Офанзива“ по NOVA NEWS председателят на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски.

Според него не може да се говори и търси мир, като войната се насърчава с доставяне на оръжие.

За военната помощ за Украйна Свиленски заяви, че БСП няма да подкрепи такова решение, но подчерта, че от "Демократична България" са в правото си да внесат такова искане.

"Правителството лека-полека започва да се справя по-добре, в рамките на следващия месец ще бъде приета програмата му. Трябва да се има предвид, че то работи в редица кризи, непредизвикани от него", каза председателят на парламентарната група на БСП.

"Българите още не са усетили социалните мерки, който започват да действат от април. След актуализацията на бюджета ефектът от действията на правителството ще са още по-ясни", убеден е социалистът.

"На утрешния коалиционен съвет ще бъде обсъждан и въпросът за избор на управител на БНБ. БСП смята, че трябва коалицията да има един кандидат", отбеляза Свиленски.

"Изборът на шеф на БНБ ще се вземе от ГЕРБ, а те не казват за кого ще гласуват", каза още той по въпроса.

Относно ремонтите на пътищата, Георги Свиленски смята, че има проблем с фирмите, които ги извършват, и всичко това е наследено от ГЕРБ.

"Сега министерството търси начин да се справи",  добави той.

За обявяването за персона нон грата посланика на Русия Елеонора Митрофанова Свиленски смята, че това е тежко решение и с право премиерът Петков не взима крайни мерки.

"Докато управлява това правителство, докато БСП е част от него, корупция няма да има, ГЕРБ може да се притесняват, това си е тяхно решение", каза социалистът относно безпокойството на ГЕРБ за възможност за корупция по плана на правителството за изграждане на завода за производство на батерии.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.