Това заяви в ефира на NOVA директорът на Националната агенция за приходите

"Няма проблем с доставките на горива и олио, те са гарантирани", това заяви в ефира на "На Фокус" директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

Той потвърди, че обществото не бива да се притеснява за наличност на олио, зърно или горива, защото доставките засега не са спирали, а специално за олиото имаме запас за поне години напред.

Относно идващите празници и цените на хранителните продукти, Спецов се съгласи, че отново има опити за спекула.

"Нашата цел е да гарантираме целия път на стокооборота - да имаме реалното издаване на фактури, стокообмена, за да можем да търсим реалните суми от реалните продажби", допълни той.

 

 

"Нямаме власт над процеса за "Барселонагейт", твърде е възможно процесът да продължи с години", изрази мнението си относно провереките по скандалния случай и сигнал директотърт на НАП.

За него проблемът е наличието на много физически и юридически лица, които не са български дружества, офшорни компании с регистрации в чужбина, и получаването на достоверна и адекватна информация е твръде забавена.

Относно проверките за Делян Пеевски Спецов също не се ангажира със срок кога може да има резултат.

За проверките на ГКПП „Капитан Андреево" Румен Спецов разясни, че има два отделни пункта - за фитосанитарен контрол и за дезинфекция, така наречения "златен гьол", който е бил посетен в началото на лятото.

"Бяха назначени ревизионни производства, установени задължения, които са събрани. Случаят е приключен. Сумата е голяма, но не мога да бъда конкретен. Сега е на фокус е фитосанитарният контрол", отбеляза Спецов

Той допълни, че за фитосанитарния контрол водещи са от Министерство на земеделието.

"Директорът на НАП Велико Търново Ивайло Здравков е освободен заради установени сериозни нарушения в организацията на работата на поверената му дирекция. Някои от нарушенията са издаване на неправомерни заповеди, но това е вътрешноструктурен проблем на НАП",  заяви Румен Спецов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.