Австрийският канцлер Карл Нехамер пристига в Москва

Австрийският канцлер Карл Нехамер пристига в Москва за разговори с Владимир Путин. Той ще бъде първият лидер от Европейския съюз, който ще се срещне лично с руския президент след инвазията в Украйна. 

Карл Нехамер иска да насърчи диалога между Москва и Киев, както и да повдигне въпроса за военните престъпления. В събота австрийският канцлер се срещна с Володимир Зеленски. 

Междувременно, Русия обяви, че продължава да нанася удари в източна Украйна. По данни на руското министерство на отбраната са атакувани цели в градовете Днепропетровск, Николаев и Харков.  Следващите седмици ще са от критично значение, заяви украинският президент, а Съединените щати обещават да продължат с подкрепата си за Киев.

"Трябва да се носи отговорност. И Съединените щати ще работят с международната общност, за да гарантират, че бъде поета отговорност. Междувременно обаче няма да чакаме. Ще дадем на Украйна оръжията, от които се нуждае, за да отблъсне руснаците, да не им позволи да превземат повече градове и населени места, където извършват престъпления, а също и да притиснем руската икономика, да увеличим натиска и цената за Владимир Путин и Кремъл и руското правителство", заяви съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан. 

 

 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.