Ивайло Захариев смята, че тези, които са предложили министъра на културата, трябва да се замислят дали да не поискат оставката му

"Има някои думи, които изчезнаха от употреба - достойнство, почтеност. Решението на министъра на културата така да обърне внимание към себе си оставям без думи. Нима по този начин човек ще обърне внимание на културата? Не е лошо той да се запознае с нас, артистите. Може би е дошло Брехтово време". Това заяви актрисата Мария Статулова за "Твоят ден" за NOVA NEWS.

По думите й човек трябва да има чувство за мярка и да бъде естествен - но не ги вижда във видеото на министъра. "Да бъдем по-кротки, а не да търсим изява. Няма нищо страшно министъра да подаде оставката си", подчерта тя.

От своя страна актьорът Ивайло Захариев сподели, че културата означава да направиш нещо значимо, което да повлияе добре на хората. "Ако министъра не допринася за културата, то поне другите да я произвеждат. Тези, които са го предложили, трябва да се замислят дали да не поискат оставката му. Той трябва да е лидер, а аз не бих искал той да поведе културата. Няма далновидност, добре е културният ни министър да има познания в българската култура. Не се чувствам представен чрез него", коментира той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.