Жената е с множество рани от ухапванията

47-годишна жена от град Павел баня бе зверски нахапана от куче, докато разхожда своите домашни любимци. Едно от кученцата на пострадалата било умъртвено, а самата тя е с множество рани. 

Ивелина излязла на традиционната си разходка, която започва на метри от последните къщи в Павел баня. От постройка в селскостопански масив излиза агресивно куче, порода каракачанска овчарка и започва да лае. Жената взема на ръце двете си малки кученца, но каракачанката се нахвърля и я събаря.  

„Дойче Веле”: Среща с жената, която създаде телефон за кучета

“Захапа ме за бедрото, после - и под мишницата. След като ме пусна, захапа малкото ми кученце, което беше в дясната ми ръка и започна да го дърпа”, казва през сълзи жената. 

Каракачанката разкъсва тригодишния Джери пред очите на стопанката му. По думите й именно домашният й любимец спасява нейния живот. 

ООН настоя за разследвания на насилието срещу жени и защита на децата в Украйна

Първият човек, на когото се обажда след инцидента, е съпругът й. “Тя не можеше да говори от шок и болка. Това е куче пазач, което си опазва територията и може да нападне всеки, който минава от тук”, разказва Теологос Кангелидис. 

Сега Ивелина е с четири шева на крака и нахапвания по цялото тяло. Предстои й дълго лечение.

Постройката, до която е агресивното куче, е собственост на софийска фирма, работеща основно по време на розобера. От общината в Павел баня потвърдиха за NOVA, че въпросното куче не е регистрирано и поеха ангажимент да се свържат със собствениците, за да бъде то вързано или изпратено в приют. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.