Протестите ни няма да са толкова мирни, ще започнем да затваряме пътни артерии, споделят те

Заплатите на лекарите да бъдат повишени с 800 лв., на медицинските сестри с 550, а на останалите медицински служители с 200 предвижда новият КТД, подписан вчера. Междувременно синдикат "Защита" възобновява протестите заради неизпълнени обещания.

Според председателя Красимир Митов няма гаранции за обещаните суми. "Средствата за увеличението не са подсигурени. Искаме гаранции, че това увеличение ще бъде осигурено. Ако лъжата за тях е промяна, ние не можем да я търпим и ще искаме оставки", разкри той. И допълни, че няма персонал, а това е битка за българското здравеопазване. 

Д-р Самуил Кътов обясни, че утре в 12:30 ч. медицински служители ще излязат пред ИСУЛ в знак на недоволство. "Протестите ни няма да са толкова мирни, ще  започнем да затваряме пътни артерии. КТД е изцяло с пожелателен характер и е подписан от 2 от 3-те страни по него. Така че няма никакво значение", подчерта медикът.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.