Малката Мартина се нуждае от спешна операция в Турция

Тримесечно  бебе  се нуждае от нашата помощ. Мартина Стефанова е от София и има тумор на единия бъбрек. Все още не е  ясно дали  образуванието е доброкачествено или злокачествено. Мартина ще бъде оперирана по спешност този четвъртък  в клиника в Турция. Майка й се обърна с молба към всички, които имат възможност да помогнат на детето. 

„Марти повръщаше. Заведох я на гастроентеролог в София, която ми каза, че има рефлукс. На своя глава реших да я заведа в спешното на Пирогов. Нещо отвътре ми подсказваше, че не е нормално това повръщане. Когато отидохме, те видяха тумора”, разказва майката на малката Марти Дима Преснакова.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Самотна майка се нуждае от подкрепа, за да победи рака

Докато лекарите в България се чудят как да лекуват детето и се колебаят в точната диагноза, Дима и съпругът й водят Мартина за консултация в турска клиника.

„Туморът притиска и избутва черния дроб към стомаха. Коремчето й е доста подуто. Това подуване е самият черен дроб. Не е уголемен, не е увредена формата му, но просто е много нагоре, защото за нейното малко телце, тумор 8 на 6 см е нещо огромно. Тя тежи само 5 кг и 300 грама”, обяснява майката.

За да спасят живота на Мартина, лекарите в Турция ще отстранят болния бъбрек. Ще премахнат и киста на другия, която всички се надяват да не е засегнала надбъбречната жлеза. Лекарите не изключват туморът да е доброкачествен.

„Поискаха ни 30 000 лв. само за операцията. След нея ще минем 5D скенер, консултация също имаме. Ще има следоперативно лечение. Сумите вече много, много нарастват и ако хистологията излезе добре, мисля, че още 30 000 лв. ще са ни напълно достатъчни. Обаче, ако хистологията не е ОК, една химиотерапия е 1 2000 евро, само самата вливка. Отделно са престоите, отделно са консултациите с лекари”, казва още Дима.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Семейство се нуждае от подкрепа, за да преживява

Операцията ще бъде извършена до края на седмицата.

„Ние сме две много силни момичета и ще се борим, докато успеем. Все пак тя е по-силната, защото тя държи мен. Когато съм през разпад, тя сякаш усеща и започва да ми се усмихва. Има уникално широка усмивка и това ме събира”, споделя още майката.

Който желае да помогне на Мартина, може да го направи чрез банков превод или чрез PayPal:

IBAN: BG28STSA93000014118421

Титуляр: Дима Стойчева Преснакова

PayPal: dimastoicheva7@gmail.com

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.