Жената е пострадала, откарана е в болница

Дете е загинало, след като е било блъснато от шофьор на лек автомобил. Колата е с чужда регистрация, но е управлявана от мъж от Казанлък. При тежкия пътен инцидент е пострадала и бабата. Тя и внучето са пресичали пътното платно, когато са били ударени. По разказ на очевидци автомобилът се е движел с ниска скорост, защото на същия път патрул на полицията засичал скоростта.

От полицията съобщиха, че сигналът за тежкия пътен инцидент в село Анево е получен минути преди 16.30 ч. Според предварителната информация преди изхода за село Иганово, лек автомобил блъснал жена, която носела бебе и водела на повод куче. От удара е загинало детето, което е на около 2 години.

53-годишната жена е транспортирана в пловдивска болница. Тя е в тежко състояние. Шофьорът на колата е на 72 години и е арестуван от полицията. 

"Като излязох видях, че детето лежи на едната страна и баба му беше на осевата линия. Дойдоха линейки, но детето беше починало вече. Баба му лежеше, дойде в съзнание. Неприятна история трагедия си е това", разказва очевидецът Стоян. 

"Най -вероятно причината за трагедията, която е последвала, е било неправилното пресичане на жената с детето. Няма тежки инциденти по тази отсечка на Подбалканския път", заяви Николай Николов, кмет на с. Анево.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.