Това стана при мащабна спецоперация

При мащабна спецоперация полиция и барети заловиха предполагаем убиец и негов помощник. Става дума за заподозрени за показния разстрел на бивш полицай в София на 25 март. Любомир Иванов беше прострелян смъртоносно близо до столичен мол.

 


Малко преди 19 часа маскирани полицаи задържаха мъжа, за когото се смята, че е разстрелял бившия полицай, казаха от МВР. Той е бил заловен в квартал „Горна баня”.

„Беше задържан извършителят на убийството и негов помагач. Проведоха се редица издирвателни мероприятия, които доведоха до това лицата да бъдат задържани в подходящия момент, в който сметнахме, че имаме достатъчно доказателства”, обясни главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Заподозреният за помощник е бил арестуван в квартал „Надежда”. И двамата са криминално проявени, обясниха от полицията. „Имат различен спектър криминални прояви - хулиганства, наркотици и други”, уточни Тодоров.

Претърсвания имаше на общо седем адреса. Как е станало убийството на бившия полицай от МВР не разкриха. Иванов беше разстрелян пред дома си. По данни на очевидци от мъж на колело. Тогава стана ясно, че бившият полицай е подсъдим по няколко дела в София.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.