Туроператори очакват след COVID-19 интересът към българските черноморски курорти да се увеличи

Първите туристи за летния туристически сезон по Южното Черноморие кацнаха с чартърен полет от Тел Авив. 124 граждани на Израел са избрали да прекарат своята ваканция у нас. Туроператори очакват след COVID-19 интересът към българските черноморски курорти да се увеличи.

„Вие знаете,че Израел са първи по ваксинация. Отпадането на сертификатите ще повлияе добре на туристическия сезон”, каза туроператорът Виолета Глухова.

„Проблемът в момента е, че всичките продажби са в последния момент. Затова ни е много трудно да правим каквито и да е прогнози”, заяви  Орлин Мандов,  почетен консул на Израел.

От летището в Бургас очакват също труден сезон. Според анализите им едва през 2025 г. ще се достигнат нивата на полети от преди началото на пандемията. Отделно заради войната това лято няма да има полети от Русия и Украйна. Очакванията са да посрещнат 1 милион и 400 000 пасажери.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.