Това заявиха пътищарите в обща декларация

Състоянието на Републиканската пътна мрежа е катастрофално, браншът е пред фалит и Българска браншова камара „Пътища“ няма друга възможност освен да продължи с ефективните национални стачни действия до достигането на решение на всички поставени проблеми.Това се казва в декларация на пътищарите, които обявяват национален протест на 20 април, сряда, предаде БГНЕС.

НС отхвърли всички предложения за разплащане с пътните строители

От камарата припомнят, че след близо една година липса на разплащания от страна на държавата към сектор „Пътища“ в Народното събрание постъпи проект за решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна Инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който получи подкрепата на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Проектът беше окончателно бламиран в пленарна зала в четвъртък, поставяйки 100 хиляди души заети в пътно-строителния бранш в безизходица. Липсата на политическа воля, доведе сектора до колапс, създаден от бездействието на държавните институции, заявяват от  БКК. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.