Детето се бори с две тежки диагнози

История за доброто. 4– годишният Митко, който се  бори с две тежки онкологични заболявания, замина на лечение в Израел. Съдбата на детето трогна хиляди българи, когато в ефира на NOVA разказахме историята на  семейството от Ямбол. Сумата, необходима за лечението му в Израел, беше събрана за рекордно кратко време.

До преди два месеца родителите на Митко се надяваха на чудо . И то се случи! Необходимата сума за лечението на  4 –годишния Митко  беше събрана, благодарение на многото хора с добри сърца.

„И оттам нататък веднага следва хоспитализация в болницата, ще има пак предварителен преглед, нали химиотерапия и самата трансплантация”, заяви Катя Карарадева, майка на Митко.

Престоят в Израел  ще бъде между три месеца и една година и зависи от  състоянието на детето.

 „Надяваме се, че  всичко нали ще е добре както стана чудото със събирането на средствата  за толкова кратко време, което ни даде големи надежди, за което искам да благодарим на всички хора, които са помогнали и просто няма как да го изразим с думи”, посочи Димитър Карарадев, баща на Митко.

В момента, в който са разбрали какво им предстои, нито един от двамата родители не е  вярвал,че ще стигнат до тук и ще успеят да заминат. „Няма как някой да не загуби надежда при положение,че нали чува,че предстоят такива тежки неща и сумата, която трябва за детето му да се излекува е огромна”, споделя майката на детето.

Събраните средства  дават на семейството надежда да спасят  детето си. „И вече, когато стигнеш до този момент да си минал през по-тежката част, както казват - и ти предстои още не много малко, няма да е много леко, обаче сме почти минали през половината , вече сме минали почти през половината, вече се чувстваш по друг начин, имаш някаква надежда”, категорична е Катя Карарадева.

Заедно с надеждата семейството благодари на хилядите дарители, които дадоха шанс на момченцето им да порасне. „Самите факти показват,че има наистина много добри хора и че без тях нищо това нямаше да е реално”, твърди майката на Митко.

Репортер: Елица Хаджиниколаева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.