По думите й управителят на БНБ не трябва да политически обвързан и трябва да има международен авторитет

"За Петков законът е врата в полето, а Конституцията е техническа подробност.  Не внасяме вот на недоверие, за да се убедят гражданите сами в несъстоятелността на това управление. Най-слабите сектори са енергетиката и земеделието, там веднага би могъл да бъде внесен и ще има успех. Предсрочни избори със сигурност ще има до края на годината, готвим се за тях". Това заяви за "Офанзива" бившият социален министър Деница Сачева.

Според нея ключови решения, които са проблематични са взети от "Продължаваме Промяната". "Доверието в коалицията е тежко нарушено. Изборът на БНБ беше лакмус за отношенията в нея. Вероятно самите партньори се готвят за предсрочни избори", предположи Сачева. И допълни, че властта няма капацитет да реализира Плана за възстановяване. 

Деница Сачева: Арестът на Борисов беше PR акция преди 100-ия ден на правителството

По думите й управителят на БНБ не трябва да политически обвързан и трябва да има международен авторитет.  "Единственото разумно решение беше да се въздържим от избора за управител на БНБ, той беше политизиран и криминализиран. Не искахме да участваме, това е отговорност на управляващата коалиция. При тях има серия от тлеещи жарави по различни позиции", посочи тя. И уточни, че е необходима подкрепа за работодателите за завишените цени на енергоносителите. 

"Мярката 60/40 беше силно осакатена и в момента не работи, а останалите мерки за ДДС и таван на цени са неподходящи и няма да постигнат целите", отбеляза Сачева.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.